I detta hus bodde den lilla familjen till en början.
Här på bottenvåningen bodde man senare när den lilla familjen hade blivit ännu större. På ovanvåningen bodde tant Hilda vars grav vi hittade vid vårt besök på kyrkogården.
Det är intressant att gå på kyrkogårdar och se vad det står för titlar på gravstenarna, då kan man få en uppfatttning om vad man sysslat med i den bygden.
Slagghögen från det gamla järnbruket.
Genom ett besök i Töres museum fick vi en ordentlig genomgång av Töres gamla historia med både järnbruk, varv, såg och hamn. Samt kommunens framväxt.
Genom ett besök i Töres museum fick vi en ordentlig genomgång av Töres gamla historia med både järnbruk, varv, såg och hamn. Samt kommunens framväxt.
Törefors som rinner genom samhället är grunden för både järnbruket och sågverksamheten. När ångmaskinerna kom blev forsen ointressant som kraftkälla för industrin.
Töres missionskyrka blev ungdomsgård när församlingen gick upp i Kalix missionskyrka.
Vi hälsade på och bekanta till Karins föräldrar.
På midsommar hade vi trevligt med Karin och Therese vid sommarstugan vid Törefjärdens iskalla vatten. Att det var iskallt kan Morgan och Therese intyga:Vi hälsade på och bekanta till Karins föräldrar.
14 grader i vattnet. Tur att solen lyste över oss och Töre hamn som Karin så påpassligt fick med på bilden.
En bild på ett missionshus har vi inte visat på länge. Detta är missionshuset i Pålänge.
Töre införlivades med Kalix kommun 1967.
Hej på er! Ni tycks ha en riktigt skön Norrlandssemester. Själv har jag tagit tre dagar ledigt i veckan. Ska bli så gott att vara lite ledig. Längtar efter semester nu. Midsommarafton firade vi på Björkö hos Eva o Conny tillsammans med en massa trevliga människor. Midsommardagen blev en riktig vilodag och idag har vi varit i Säffle på stor släktträff. En bra och kul midsommar alltså.
SvaraRaderaMå så gott!
Kram, Lotta P