söndag 31 juli 2011

Besök på det 22:a World Scout Jamboree


Hannes åkte med oss i husbilen på fredagskvällen till Skåne. Målet var världens största scoutläger. Vi passade på att hälsa på hos Hannes kusin Daniel med fru Linda och barnen Leatizia och Levi.

Här är en trött far och ändå tröttare dotter på lördagmorgonen då vi råkade väcka familjen genom att tuta på gatan utanför där vi övernattat.
Men sedan gick resan till Rinkaby och scoutlägret med nästan 40000 scouter från 156 länder som deltagare. I kön av besökande bara några meter framför oss står två scoutledare från missionskyrkan hemma: Johanna och Tobias. Vi slog följe under en stund på det stora lägret.

En portal med lindade rep i blått och gult hälsade oss välkomna.

Alla länders fanor bildade en avenue till det stora torget. Längs sidorna hade de olika delegationernas tält med utställningar, aktiviteter, mat och möjlighet till spontan gemenskap.

Hollands väderkvarn i trä.

Italienarna hade pluggat sin portal.

Frankrike.

Det här vita taket gav både regnskydd och skugga över köken ute i de olika byarna.

Det är väl ingen som missar att det är ett scouttält vi ser på bilden. (Mönster av scoutliljor).

Detta är en tältkyrka gjord av många olika mindre tält som på ett finurligt sätt kunde kopplas ihop. Kyrkan fanns på en plats där alla religioner hade sin plats.

Boy scouts of America hade med sig en uppblåsbar moské(!)

Det är ett myller av liv och en mängd språk och en dags besök kan bara ge en liten, liten inblick i hur det stora lägret fungerar. Det pågår ett par dagar till. Passa på att besöka det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar