tisdag 29 juni 2010

"Kuggören: sol, sydsydost 8"


Vi har besök i husbilen. Britt har lovat ta oss med till en pärla i Hälsingland -Kuggören. De som då och då lyssnar på sjöväderrapporten har säkert hört namnet. Nu har vi varit där och sett hur vackert det kan vara på sommaren och här kommer några bilder.
Klapperstensfältet är otroligt stort. Nära vattnet finns det ingen växlighet och det gör det komplicerat att ta sig fram.
Detta är placeringen av dassen som ligger på rad cirka 50 meter från boningshusen. Placeringen sörjer för god ventilation. Medge att det ser lite roligt ut.
Här sitter systrarna på bryggan och äter glass. I "handelsboden" tar man allt själv och betalningen sker i olika plastburkar märkta med "Betalning för glass" "Betalning för rökt fisk" "Betalning för honung och hantverk" osv. (Lotta: Du slipper att få en hemtillverkad gräshoppa i trä - den var otroligt ful).
Detta är de blånande bergen i Häingland fotograferade över sjön Dellen. Dit åkte vi i jakt på den underbara ostkakan från detta landskap. Tyvärr fanns den inte att uppbringa men fikat på Nya Konditoriet i Delsbo var helt underbart.

Dagen avslutas i SMU miljö på Källviks sommarhem.

2 kommentarer: