måndag 28 juni 2010

På vift med svägerskan (från Norrland)


Detta är Karins syster Britt som på ett förtjänstfullt sätt körde husbilen mellan Filipstad och Eldforsen när vi återigen ställde färden norrut.(Britt skulle ändå hem och jobba, så hon fick följa med). Efter ett kort stopp i E. styrde vi bilen mot kusin Gunvor i Uppsälje, man måste ju titta in när man ändå åker förbi. Sedan åkte vi vidare mot Gävle men vid en skylt med "Söderhamn 156" svängde ratten direkt åt det hållet (Britt jobbar där). Då passerar man Edsbyn (nästan) så jag fick besöka landets första inomhushall för bandy. Det tränades inte klockan 22.45 på söndagskvällen så vi kom inte in. Vi kom däremot till Söderhamn (Broberg bandy) klockan 23.30 och eftersom Britt skulle börja jobba klockan 08.00 så var vi tvungna att bo centralt. Östra berget med sitt torn bestämdes vara en bra parkeringsplats för natten. Husbilen kördes ända upp på toppen av Karin, men när det sedan konstaterades att det var lite väl utmanande fick Morgan uppgiften att backa ner igen,då den tänkta vändplatsen inte existerade.

Bilden vi tog idag visar kanske hur högt vi var.
Vi parkerade lite längre ner, i Folkets Park, och sov endast störda av det lokala mopedterrorgänget som även de skulle upp på berget - de kunde dock vända.
När Britt på morgonen gick till jobbet tog vi oss en tur till beredningen av Hälsinglands landskapsblomma. Vad heter blomman? (Först rätta lösning belönas med en sak från den lokala turistfällan).

Vi avslutade dagen med andakt i Hölicks kapell och Karin spelade "Den blomstertid nu kommer"(sa hon) på tramporgel.

4 kommentarer:

  1. Lin!!!!
    Hälsningar Lotta

    SvaraRadera
  2. Köra bilen mellan Filipstad och Eldforsen, en gammal fin tradition :-)

    SvaraRadera
  3. Bra, fortsätt glädja omgivningen med vacker musik! det är bättre än mopedterror. Här är numera första sommaren utan kiosk i grannhuset och följaktligen avsevärt mindre mopedhäng. Försöker ersätta mopedbruset med dragspelstoner från farstubron till fantastisk glädje från grannarna...???

    SvaraRadera