måndag 5 juli 2010

Varm och gott på land och till sjöss

Vi bor på campingplats så långt ut man kan köra i S:t Annas skärgård. Vi kom fram på söndag eftermiddag då en av oss tog ett dopp. På kvällen cyklade vi runt på ön och träffade på ett landskap liknande det som finns mellan Bullerbyn och Saltkråkan. Måndagen innebar en båttur till Harstena känd från kustväderrapporten och ostkustens största bestånd av sälar. För 70 år sedan kunde 30-40.000 sälar ligga på kobbarna vid havsbandet. Nu är de mer sälsynta.

Det fanns alla slags båtar i hamnen, kajaker, segelbåtar,motorbåtar samt arbetsbåtar och flottar.

Tyvärr så har vi nu igen drabbats tekniska problem/dålig täckning så att det fungerar inte så bra att skriva bloggen. Godnatt.


4 kommentarer:

  1. Men är denna kust verkligen lika fantastisk som vår kust....?
    /Lotta

    SvaraRadera
  2. Semestertips när ni ändå är därbort på rätt sida: Tranås och min pappas Petruskajak(.se) vid sjön Sommen! Hyr och njut!
    Marias vän Linda

    SvaraRadera
  3. KarinochMorgan6 juli 2010 kl. 20:14

    Tack Linda, Marias vän! Det var jättebra initiativ. När man är ute och åker som vi är man helt i händerna på turistbyråernas utbud. Loftahammar målades ut som en unik plats i världen och vår upplevelse var att detta hade vi sett många gånger förut. Tack för tipset men vi får nog inte plats för detta just denna resa. Det blir fler! Om finns det fler som vill tipsa oss så mottages det tacksamt!!

    SvaraRadera