söndag 18 juli 2010

Åter på västkusten (och lite Hjo)

Som vän av ordning har konstaterat blev det inte mycket om Hjo i förra blogginlägget, men om någon skulle vilja veta vad man kan göra av trä,sten,tråd,ull,tyg,lera,läder,ben,järnbitar så är hantverksmässan i Hjo stadspark, andra helgen i juli, rätta stället för dig.

Så kom vi då åter till västkusten och semestern var slut. Vi hade upplevt cirka 15 minuter regn på vår resa och nu började vi arbeta igen-och regnet kom. Under vecka längtade vi tillbaka till husbilen och på fredag eftermiddag (16/7) drog vi iväg till en av våra kända ställplatser.

Denna bild är en vy över - ja vadå? En ny spännade tävling, som inte Lotta får svara på av olika skäl. Vilket samhälle döljer sig i grönskan och bakom berget? Första rätta svar ger vinnaren en lokalt tillverkad världberömd produkt från detta samhälle.

Men vi besökte även Smögen där det som vanligt var mycket folk och försäljning i sjöbodar och var helst man kunde hitta på. Besöket på ön avslutades med att Morgan tog ett dopp, det första i riktigt badvatten i år. Vi sökte nu avskildhet och tystnad. Vi åkte via Ljungskile en underbar väg (delvis på grus) över till Hjärtum och kom till Svartedalen norrifrån.

Vi satt i skymningen och lyssnade på reprisen av Sommar med Christer Sjögren som värd. Riktigt trevligt.


På morgonen åt vi frukost ute i solen. Sedan plockade vi fram bärspännerna och gick ut på jakt efter blåbär. Det finns blåbär och vi fick ihop cirka 2 liter på ett par timmar. Vi går en bit ifrån varann och plockar och då och då byter man ett par ord. Det är lugnt och avkopplande.

Karin önskade att vi hade haft med kameran i bärskogen för hon tycker jag ser ut som en stor björn när jag slår mig ner mitt i blåbärsriset och plockar av alla bär jag når. Det finns vargar och lodjur i denna del av Svartedalen men björn lär inte Mors lille Olle stöta på.

1 kommentar: