torsdag 8 juli 2010

Västervik-Vimmerby-Hjo

Det tog ett bra tag innan jag vågade mig i det 18 gradiga vattnet. Å andra sidan fick man solbränna och utsikt över de yttersta öarna och över den oändliga horisonten av Östersjöns vatten. Solen stekte och det var ett moln på himlen. Badplatsen kunde mycket väl legat i Bohulän (minus maneter, salt och havstulpaner), låg strax norr om Västervik.
När vi sedan kom in till stan så ägnade vi oss åt ohämmad shopping, att cykla runt, äta på restaurang och besöka en jazzkonsert på utescenen i Stadsparken. Det är riktigt smidigt att ha med sig cykel, trots alla enkelriktade gator.
Vi cyklade och tittade på alla de säkert 1000 båtar som låg vid sina bryggor. De var i alla storlekar från det minsta plastskal till fina träbåtar och till stora fyravånings plastbåtar som till och med hade imponerat på en del norska fritidsbåtsägare. Vyn ovan ser man när man kommer på cykelbanan norrifrån.

Och ni som undrar var Hymer fanns under tiden när vi var ute och roade oss skall veta att han hade det bra med sin kompisar på kajkanten.


På torsdagen besökte vi Astrid Lindgrens Näs den plats där Astrid har levt sina 18 första år. Där fanns en mycket fin utställning och vi fick även guidad tur i hennes barndomshem. Vi tog oss god tid att titta på detta. Tyvärr var det fotoförbud på utställningarna. Karin står här vid ett träd som mycket väl kunde vara förebilden för Sockerdricksträdet.

På eftermiddagen lämnade vi Småland, mestadels på små grusvägar med fantastiska dikesrenar fulla i all sköns blomster. Vi tänker besöka hantverksmässan i Hjo i morgon. När vi letade plats för kvällens övernattning så hamnade vi på en golfbana! Så nu sitter vi här, med en utslagsplats 20 meter ifrån oss, bland ett 25-tal husvagnar med ägare som både har klubbor och handikapp.


Vi sitter nu inne i husbilen och tar inte kontakt för då blir vi nog avslöjade som katter bland hermelinerna. (Obs golfbilen som är parkerad utanför den säsongsuppställda husvagnen).




1 kommentar:

  1. Det är "gott åt er" att ni har det bra på östkusten. Jag har också hört talas om att det verkligen finns... Vi (alla adressaterna) tackar också för hälsningen från Finspång.

    SvaraRadera