fredag 6 augusti 2010

Augustihelger i husbilen.


Ja, nu är semestern över men helgerna finns ju som tur är för turer i husbilen. Återigen skjutsade vi Maria och Andreas på ett bröllop denna gång i Mullsjötrakten. Det var Marias pastorskandidatkompis Ida-Maria som gifte sig, och vi hakade på vigseln.

Men när det blev fest efter vigseln drog vi oss tillbaka och gick en tvåtimmarstur i skogen.

Vi gick i ett naturreservat där Tidan sakta flöt fram och det var mycket blandskog, stora ekar och granar. Här försöker Karin nå runt. Dagen efter bröloppet körde vi Maria och Andreas till Jönköping där de tog bussen till Stockholm. Vi hälsade på moster Ingvor i Vättersnäs.

Andra helgen i augusti drog vi söderut. Fredageftermiddag direkt efter jobbet körde vi till Skanör-Falsterbo där vi tillbringade natten invid stranden. På morgonen tog vi en promenad och badade, även Karin!!! Det var sand, långgrunt och 20 grader i vattnet.

Efter lunch åkte vi och besökte en biblisk trädgård. Här hade man försökt att odla de växter som det står om i boken, förutom ett äppelträd(som inte nämns i bibeln) fanns där många växter som planterats med små skyltar som hänvisade till olika bibelställen.
Karins gamla vän från Eslövstiden, Anita, har köpt ett hus mitt ute på den skånska slätten. Med raps- och vetefält som närmsta granne och en trädgård som är fylld utav alla slags buskar, blommor och träd. Till och med katter finns i hushållet. Det är "kärt" att få träffa Anita som verkar trivas i sitt hus fastän den första vintern i huset var jobbig som den bara kan vara i Skåne med snö som drivet upp i meterhöga drivor bara man vänder ryggen till.










2 kommentarer:

  1. Hej Karin och Morgan, följer som vanligt med er på alla era turer via er härliga blogg. Fina bilder som jag njuter av i fulla drag. Undra vart färden bär/bar denna helg? Väntar med spänning.
    Gott att veta att ni har det bra. Vänligen Christina S

    SvaraRadera
  2. Nu tycker jag att bilen och bloggen fått vila lite för länge...
    /Lotta

    SvaraRadera