söndag 1 juli 2012

Årets (norrlands-) resa

Återigen styrs Hymer norrut genom Dalsland, Värmland och till Dalarna där den första övernattningen sker på Sollerön som ligger i Siljan.
Här är en bild på Sollerön från Gesundaberget som vi passade på att bestiga innan vi körde vidare genom Hälsingland, Medelpad och in i Ångermanland.
Målet för första delen av vår resa var en Skogs, Fiske och Jakt-mässa i Kramfors-trakten. Syftet var att vara med på kvällens konsert med Norrlandsgruppen "Östen med resten" som uppträdde. Tyvärr var det mycket regn, se bara på leråkern mellan de olika tälten på mässan. Men under kvällens konsert så tittade solen fram. ("Hon kommer med solsken till mig" heter en en av Östens mer kända låtar).
Den här gänget kan väldigt många låtar, bland annat fick vi vara med i ett allsångsmedly med 34 låtar på 6 minuter där övergångarna gick fort och oväntat, tex: Huvud, axlar, knä och... två mörka ögon...osv.
Karin tog denna bild på mig, hon tyckte att jag såg väldigt nöjd ut när jag lyssnade på konserten.
Idag var det betydligt bättre väder på morgonen och vi åkte ut till Höga Kusten, till ett naturreservat som heter Rotsidan. Här ligger havet på och slår mot berghällarna (mörk diabas) eller mot klapperstensfältet.

1 kommentar:

  1. Ett band med fiol i borde va ett ganska bra band! och hade de dessutom lagt till dragspel hade kvaliten ökat logaritmiskt!

    SvaraRadera