tisdag 25 juni 2013

Ack Värmeland du sköna!

Vi är i Värmland! Här står Karin i den vackraste av ängar. Ängen och dess omgivning är växtplats åt 100-tals olika blommor och gräs. Och orkideer, Karin kunde namnen på några stycken. Men den här gången kunde hon inte plocka med sig några blommor för vi var i ett naturreservat (annars brukar en och annan blomma klämmas fast i Fältfloran eller i värsta fall grävas upp med rötter och allt)!
Här är en Stor Blåklocka modell större.
På en annan äng, i slutet på det allmänna vägnätet, och några kilometer från Norgegränsen kan man finna dessa skönheter.
 Naturen håller på att ta över de gamla skönheterna.
En kö i skogen som aldrig mer kommer att rulla.
Här rullar Hymer iallafall, på Svenska Rallys trettonde specialsträcka Glaskogen. Visserligen är det snöfritt och inga stora snövallar och ingen publik - men annars är det sig likt: Full fart och en kartläsare:


4 kommentarer:

  1. Härligt att ni är på väg igen så att jag får lära mig mer om Sverige! Kör försiktigt och ha en skön semesterresa.
    Kram, Lotta

    SvaraRadera
  2. Va kul att få ta del av era bilder och läsa om er resa genom det vackra Sverige, speciellt sköna Värmland. Kul att ni hittade den fantastiska bilkyrkogården utanför Töcksfors. Ha en fortsatt bra semesterresa i er fina husbil. Hälsar Birgitta

    SvaraRadera
  3. Hoppas ni får en fin och givande tur. Kul att läsa om er som är lediga i väntan på egen semester.
    Kram, Lena o Anders

    SvaraRadera
  4. Åh, så roligt att få följa med Hymer på tur i Sverige igen. Ser ni Dunderklumpen i Jämtlandsfjällen, så hälsa från Öst´s! Vi har just sänt tillbaks 2 varrenkoppsbarnbarn till Oslo med sina föräldrar. Känner nästan att det kliar lite, när jag tänker på dem. Själva far vi till Hemsedal och vandrar nästa vecka. Kos dere1

    SvaraRadera