söndag 9 juni 2013

Åter på väg!

En lång kall vinter fortsatte i en lång kall vår full av roliga uppgifter som effektivt har hållit oss borta från att åka husbil. Nu har vi en svärdotter, Jenny som gifte sig med Hannes i slutet av april, som vi är mycket glada i. Och vi har en trädgård som är iordningfixad och kompletterad med ett stort fint däck(altan) med plats för många sittande. Detta tack vare att brorsdottern Frida ville ha sin studentuppvaktning i vår trädgård (och att broder Tomas hjälpte till med spade, såg och skruvdragare).
Så äntligen på klämdagen efter nationaldagen så gav vi oss i väg, inte långt, men ändå iväg. Här står vi vid Ödsmåls kile och tittar på sjöfågel och njuter av att vara iväg. Efter att ha kört några kilometer ställde vi bilen, tog fram cyklarna och körde på småvägarna väster om Solberga kyrka. Trevligt landskap i den frodigaste grönskan.
På kvällen åkte vi till Tjörn och hälsade på Doris och hennes besättning. Besättningen Anders och Lena är Jennys föräldrar som dagen därpå tog med oss på en trevlig resa Tjörn runt. Med en hastighet av cirka 5,5 knop hann vi se mycket:
Bohuslänska samhällen med nya och gamla hus.
Marin produktion av olika slag, detta är det som man kan se av musselodlingen som blir allt vanligare på kusten.
Tjörnbron underifrån.
När vi lämnat Doris med besättning (Tack än en gång) så gick vi upp på Tjörnbron och tittade ut över farleden där vi nyss åkte. De är vackert i Bohuslän.
Att det är vackert i Bohuslän fick vi verkligen uppleva när vi deltog i en 4 timmars vandring på den lilla ön Ramsön som ligger utanför Jörlanda. Här bedriver Västkuststiftelsen och fastighetsägarna på ön ett aktivt kulturvårdsarbete. Till sin hjälp har man ca 30 nötkreatur som håller ängar och hagar öppna.
Ängarna som nu dominerades av smörblommor innehöll också många andra ängsblommor som försvinner i den rationella moderna driften av lantbruk.

Tänk vad man kan få uppleva bara på årets första tur med husbilen.

1 kommentar: