torsdag 27 juni 2013

Kul tur i Värmland

När regnet är som mest intensivt så passar det bra att ta sig inomhus. Det gjorde vi och gick på Karlstads danshak Sandgrund. Nej nån dans blev det inte men Lars Lerins utställning.
Massor av stora och små målningar i vattenfärg. Han är duktig. Och berest, det fanns bilder från allt från Lofoten till sydpolen.
Eftersom regnet fortsatte vi vår tur och åkte till Rottneros och till den stora berättarladan.
Vi såg tillsammans med cirka 500 andra en jättefin föreställning av Nils Holgerssons underbara resa som visades av Vestanå teater. Mycket dans och musik, fina dräkter och ett fantastiskt spel av den stora ensemblen. Fantastiskt!
Så kan det gå när man inte har planerat, vi såg en annons i Karlstad, beställde biljetter och åkte dit.

Vi övernattade på en parkering utanför berättarladan för att på morgonen gå in i Rottnerosparken.
Det är en 22 hektar stor park med trädgårdsanläggningar och mängder av statyer.

(Tyvärr är det mycket svårt att ladda ner bilder till bloggen just nu så det bli inga mer bilder i kväll, men gå in på nätet och kolla in Rotterosparken och föreställ er att jag eller Karin är med på nån bild)
Karin tyckte mest om idéträdgårdarna medan jag gärna skulle kunna ha en bronsstaty i min trädgård.

Sedan gick vi runt i våra vandarkängor på en vandringsled vid Selmas Spa innan vi åkte in till Sunne och gjorde stan. Sedan körde vi längs Fryken och hamnade på en camping där mörkret nu faller.


1 kommentar:

  1. Haha - kul att ni varit Nils Holgerssonföreställningen! Vi läste om den i gp idag och blev sugna på att åka dit.

    Hoppas vi får lite bättre väder både här och där - men ni har ju redan visat att "dåligt" väder är inte så dåligt heller - det finns /för att travestera ett känt företag / alltid något att göra.

    SvaraRadera