tisdag 14 juni 2011

Älvdalen å sedan norrut.

Vi åkte till Älvdalen och hälsade på Håkan och Karin Trapp. Håkan och Morgan jobbade på HSB ihop under några år. För 4 år sedan flyttade man upp till Karins föräldrahem och är nu aktiva medborgare i samhället Åsen väster om Älvdalen. Trots att vi kom vid 7-tiden på kvällen tog de med oss på en ordentlig rundtur i bygden. På bilden står vi på vägen som går på den 126 meter höga vallen som är fördämningen vid Trängslet. Vallen håller 880000000000 liter vatten och har bildat en damm på 7 mil längs dalen.
Det krävs en hel del grus (som är rött-porfyr)för att göra en så här stor fördämning.


På tisdagsmorgonen åkte vi till Porfyr och Hagströmsmuseét i Älvdalen. Museéts öppentider har vållat oss problem tidigare men nu kunde vi titta in. Karin fastande för stenar och stenarter medan jag mer såg på dragspels-, gitarr- och förstärkartillverkningens historia.
Hagströms instrument har används av storheter som Carl Jularbo, Elvis och Abba. Och många fler.

Eftersom man inte fick fotografera på museét så får ni nöja er med en bild på Albin Hagström och ett dragspel, jag står till vänster.

Under dagen har vi också hunnit att gå 4km i ett motionsspår och innan regnet drev oss in i husbilens varma krypin.


Eftersom Karin nu har blivit så förtjust i röda stenar så visar jag en bild till på dessa.


Till sist: Ja Tomas vi var i Rättvik 1965. (Vi körde för några dagar sedan igenom Rovgärdet där du och jag och pappa och mamma hyrde in oss i ett härbre med utedass.) Du vann igen!


6 kommentarer:

  1. Vi önskar er en riktigt skön semester och trevlig resa. Vår semester börjar 1/8 så när ni kommer hem är ni hjärtligt välkomna att besöka oss för en tur med Doris.
    Lena och Anders

    SvaraRadera
  2. Dragspel rules! /Karin

    SvaraRadera
  3. Va gott ni verkar ha det. Nu är det nio dagar kvar till semestern, tjohooo!! /Tomas

    SvaraRadera
  4. Tack för ett trevligt bildreportage! Önskar er en fortsatt fin tur.

    SvaraRadera
  5. Ser mysigt ut/Daniel

    SvaraRadera
  6. Roligt att få följa med er på resa till Lofoten i år. Ser fram emot bilder från nordliga trakter. Saknar badbilder än så länge, men gläds åt porfyren, som är en underbart vacker bergart.
    I kväll får vi besök från Kungälv. Vi ska ta väl hand om dem!
    Kram till er båda från Eyvor &Jan-Eric

    SvaraRadera