lördag 18 juni 2011

Östersund och Frösön

Efter tre dagar med fricampning (vi står på parkeringsplatser vid badplatser, idrottsanläggningar eller där vi tycker det är fint) så är det dags att bokstavligt talat ladda batterierna. Vi ställde bilen på en camping på cykelavstånd i från Östersunds centrum och har gjort små cykelturer och promenader. Vi har inte gjort så mycket mer - det är ju semester.
På stortorget i Östersund fick vi lyssna till en konsert av två skolekorps, Tillerbyen och Orkdals från Trondheimtrakten. Jätteduktiga gutter och piker som spelade allt från signaturmelodin till "Mupparna" och till "Obligationsmarschen" som i Norge heter "Norge i rött vitt och blått"

Idag unnade vi oss lyxen att äta mat som någon annan tillagat och köpte med oss mat till campingen som vi åt ute tills duggregnet jagade in oss. Vi fixade lite med tvätt och sådant innan vi åkte över till Frösön på en samling som vi läst om i Länstidningen. EFS har ett sommarhem, Frösövallen, som ligger högt upp (granne med Petterson-Bergers "Sommarhagen") med en vidunderlig utsikt över Storsjön.
Man hade bjudit in en välkänd profil i länet som har förmiddagsprogram varje dag på radio Jämtland. Rubriken på mötet var "Ett liv -en berättelse". Småtrevligt och intressant.
Utsikten från tornet kan man inte klaga på:
( Nej, vi har inte sett något Storsjöodjur, mer än som planteringar, flaggor och turistsouvenirer.)

1 kommentar:

  1. Musikkårer livar upp på resan. Minns den käcka säckpiporkestern i skottland t ex. Här är ett surftips för långa regniga kvällar: http://sverkerbest.blogspot.com/2011/06/jag-gav-hakan-juholt-vardefulla-rad.html
    Sverker är min nya favorit (fast han är hund)/Karin

    SvaraRadera