fredag 26 juni 2009

Lappsjuka?


Vi har det trevligt i norrland och en av dagens höjdpunkter har blivit att starta upp datorn på morgonen och se om vi har fått några kommantarer på vårt skrivande. Nu på morgonen har Lotta kommenterat insekterna i norrland, hon hade gamla erfarenheter av dessa. Jag har mycket färska erfarenheter, hela natten (fram till 03.30) har jag tagit död på mygg. Vi har en underbar värme här uppe tyvärr kläcks då alla larver..... Underbar och underbar föresten det är 28 grader i och utanför husbilen och det blåser inte.

Vi ligger nu still på campingplatsen i Sorsele och laddar upp för Hemavanfjällen. Maria, du har ju nyss varit där, vad kan man göra där?

Som sagt är det trevligt med kommentarer, vi har förstått att det var lite knepigt i början att lämna sådana och att det kanske är det nu oxå. Kurt-Evert Anderssons kommentarer och tips saknar man och små hälsningar från kompisar och deras kompisar.

Det är nog så att vi har fått lite lappsjuka. Kungälvs-Postens hemsida är inte uppdaterad och det man kan läsa på GP.se kan man höra på radion. Vi saknar inte TV:n så mycket för vi har ofta en vacker och varierande syn utanför husbilens fönster.

Nu skall jag packa in cyklar och grejer i bilen, tvätten är snart torr och då åker vi.

(Skrivet fredag den 26 klockan 11.38)



4 kommentarer:

  1. Hej
    Det är roligt att läse era öden o äventyr, ni verkar ha det så himla mysigt trots mygg o annat otyg. "Nordic Summer" är ett bra medel mot sånt, finns i järnaffärer, jaktaffärer m.m.
    Saknar ni Kungälvs-Posten kommer här en kort resumé:
    - Anders H och Miguel O uttalar sig i olika frågor.
    - Bilar har stulits och återfunnits
    - Kungälvs Musikkår åker till i Italien
    - Det har brunnit på Instön
    - Ett antal fotbollsmatcher har spelats med blandade resultat.
    - Carola-butiken har REA
    - K-älvs trp-tjänst säger upp 40 personer.
    - Maria Hedman medverkar i gudstjänsten på söndag.
    Ja, det var väl allt viktigt denna vecka i vår lilla stad.
    Vi åker till Bjärnum på söndag morgon, dop kl 09:30, puh!! så tidigt...

    Ha en trevlig helg

    Tomas

    SvaraRadera
  2. Vi följer med intresse er resa. Funderar på att själva starta en "båtblogg" när semestern börjar om 1 v. Blåsigt på Tjörn ikväll men inga mygg!
    Spenderar helgen i Doris för att göra henne helt klar för semestern. Hoppas ni får en fortsatt trevlig och lärorik semester där uppe i norr.

    Många hälsningar

    Lena o Anders

    SvaraRadera
  3. Hej på er! Imponerad av hur fantastiskt moderna och uppkopplade ni är. Vilket mobilt bredband funkar i Lappland? på telefonsidan är det ju ofta svårt att nå fram utan telia som ni märkt. Nytt värmerekord här idag, 28 grader, men hörde just att dagsrekordet låg på 31 ngn stans uppe i Norrland. Här gäller siesta sedan badutflykt och slutligen god kvällsmat i skuggan i trädgården (och vilken trädgård sen - inte ett knott!). Om ni kände till fam Davidssons nya dygnsrytm skulle ni bli förvånade förresten. Välkomna söderut när andan faller på1 /Karin D

    SvaraRadera
  4. Hej ungdomar!
    Roligt att följa er resa och era strapatser. Om några veckor är det dags för mig att styra norrut mot Varangerhalvön. Fantastiskt att än en gång få resa dit!
    Apropå Hemavan så var jag där med två kompisar på 70-talet, vi stannade på SMU-gården minns jag. Den kanske finns kvar?

    Ha en fortsatt trevlig och händelserik resa!

    Bosse

    SvaraRadera