måndag 15 juni 2009

Vi stöter på folk...

På Ulvön träffade vi Ruben, det var bilen som förde oss till honom, för vem stripar upp sin bil som en surströmmingsburk med streckkod och allt? Speciellt när bilen är en Rolls-Royce!

Ruben jobbade i vanliga fall som clown och hade ett café på Ulvön som sålde fika och surströmming. Uppfinningsrik, se bara hur man får plats med ett bord i trädgården.

Uppe på lotsutkiken mötte vi Ulrika som började sitt sommarjobb idag. Hennes arbetskamrat var inte speciellt talför trots att suttit ensam hela vintern uppe i utkiken.

Tillbaka på land åkte vi till Skuleberget och Karin fick sällskap av en ung tjej upp till den stora grottan som låg högt upp på bergets sida. Morgan stannade halvvägs (hade fel skor).

Från berget och lotsutkiken var det en vidunderlig utsikt och här är ett exempel från berget. Observera den lilla husbilen på parkeringsplatsen.

6 kommentarer:

  1. Det är roligt för er att ni får vara med om så mycket trevligt på resan i vårt avlånga land!

    SvaraRadera
  2. Ja, ni har verkligen anledning till stor tacksamhet! Glöm inte att hälsa om ni träffar någon jag känner.

    SvaraRadera
  3. Hej! Gör nu ett nytt försök till liten hälsning. Spännande att få följa med er på semester så här. Kan man önska resmål efter hand? Jag har lite släkt långt där uppe i Norrland. Ni kan kanske hälsa på dem när ni ändå är där!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  4. Hej!Det verkar som om ni har en bra semester. Härligt!!! Det var kul att läsa och se. Ha det fortsatt skönt! Kram Annica

    SvaraRadera
  5. detta är en testkommentar...har försökt x flera och bara blivit utkastad och förlorat text../K

    SvaraRadera
  6. haha det gick äntligen!!!! Det är nästan på dagen 10 år sedan vi var på kafeet vid Sandöbron vid vår senaste road trip up north, vill minnas att det var galonsoffor och på andra sidan ett bilmuseum möjligen även innehållande gamla Saabar! Surfat runt en stund och letat resemöjligheter till lappland men inte riktigt orkat slå till, är ganska trötta på allt jobbande och orkar inte så mycket mer än att hänga framför dator eller tom tvn. Är bakjour och kom hem nyss, Lars ser man inte heller mycket till...snart hägrar ändå lite ledighet. Sov gott om ni kan, det brukar inte vara lätt att lägga sig i midnattssolens sken.
    Karin D

    SvaraRadera