onsdag 17 juni 2009

Norrbotten

I Luleå hälsade vi på Eva "Loo" Boija och blev bjudna på lunch som varade i flera timmar. Karin träffade Eva som kommer från Loo i Västergötland första gången i Gävle och har sedan dess haft en viss kontakt. Eva låter oss framföra hälsningar till alla. Eva och Gunnar, make och pastor i Luleå, står här framför sitt radhus och Evas vedstapel.
Sedan gick färden på E4:an upp till Töre där Karin levde sina första år. Vattnet utanför campingplatsen är Bottenvikens nordligaste punkt. Karin har svårt att dölja sin förtjusning för detta.
Nu är klockan 23.50 och det är ljust som på dagen. Solen lyser fortfarande på de högt belägna byggnaderna som vi har intill oss.



4 kommentarer:

  1. Snart midnatt igen men här är det lite mörkare. Semesterstart firats med smarrig glass. Haft anledning att notera nattljuset som bakjour härom natten när jag hade det tveksamma nöjet att komma in och jobba på akuten några timmar i samband med anstormning. SAmma kväll hade för övrigt delar av sjukhusledning och byggplaneringsgrupp fått återkomma hem från studiebesök i norge via akuten eftersom deras buss kraschade i Norge efter punktering. Stor tur i oturen att ingen skadades allvarligt. Omskakade och blåmärkta var många dock.

    Som ni nog förstått har vi inte mycket energi att ge oss av norrut tyvärr..
    håll er vakna och njut midsommarens lapska blomsterängar /hälsar Karin D

    SvaraRadera
  2. Tjenare ungdomar, sitter i götet och kollar in era fina bilder från Norrland, själva ska vi till lysekil och kolla in crusingen me gamla fina amerikanare idag, det har blivit en tradition på midsommardagen för många runtikring hemmmave,gunnel hälsar och säjer att jag har precis plockat nästan 2l jordgubbar idag i mitt land/Berra o Gunnel

    SvaraRadera
  3. Hejsan Hedmans!
    Så trevligt ni verkar ha på er semsterresa!!!
    Vi har just kommit hem från vår vecka på RörÖ. Den turen var oxå trevlig- lite fast kallt i vattnet. Det blev aldrig mer än 15 grader. Men det är ju den gången man har nytta av de extra kilona som isolerar. Det var så jättekul att Maria kom och besökte oss!
    Solen gick ner 22:15 i havet för en vecka sedan -det är inte heller så dumt!
    Kram från hon med de extra kilona och Jan-Eric

    SvaraRadera
  4. Joel eller som mamma säger "favoritbarnet"20 juni 2009 kl. 23:30

    Gillar bilden på mamma vid kartan, nästan lika stor karta som hon har haft med sig på samtliga av våra resor

    SvaraRadera